Itthon is olcsó a Google táblagépe

Itthon is olcsó a Google táblagépe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak megjelent, a nagyobb helyeken már raktáron is van a Google Asus által gyártott első tabletje. Ezúttal nem a kereksedők által importált, hanem az itthon hivatalosan forgalmazott verzióról van szó.

Több magyarországi elektronikai üzlet kínálatában is elérhető a Google Nexus 7. Az USA-ban 249 dolláros áron (kb. 54 ezer forint) forgalmazott 16 GB-os verzió itthon inkább 350-370 dollárosnak tűnik, a gépet megbízható helyről ugyanis legolcsóbban 75-80 ezer forintért lehet beszerezni. (Az árösszehasonlító oldalakon olyan webshopot is találtunk, ahol ugyanezt 100 ezer forintért árulják.) De az itthoni ár is alacsonynak számít, alighanem ez a piac egyik legolcsóbb minőségi gépe.

június végén bemutatott Nexus 7-ben egy 7 hüvelykes, 1280x800 pixeles IPS kijelző, egy Tegra 3 négymagos processzor, 1 GB RAM, nVidia GeForce grafikai chip, GPS és egy 1.2 megapixeles elülső kamera is van. Hátulsó kamera nincs a tabletben, és a kapcsolódási lehetőségek terén is felfedezhető némi hiányosság: a wifi a/b/g/n, Bluetooth, NFC és microUSB csatlakozások mellől hiányzik a 3G/4G képesség.

A Nexus 7 jelenlegi legfontosabb vetélytársa az Amazon 7 colos tabletje, de ha minden igaz, hamarosan piacra kerülhet az Apple hasonló kategóriás táblagépe, az iPad mini is.