Sokkal többet tud a böngészője, mint gondolná

Sokkal többet tud a böngészője, mint gondolná

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A böngészők hasznos célszerszámok, hiszen segítenek abban, hogy eljussunk a választott weboldalakra. Persze nem csupán ennyit tudnak.

Akár Firefoxot, akár Chrome-ot használunk, egy ügyes kiegészítőnek, illetve bővítménynek köszönhetően számos apróbb műveletet elvégezhetünk a felkeresett weboldalon, olyanokat, amelyekről nem is gondolnánk, hogy csak úgy hozzáférhetők.

A kiegészítő a kissé ijesztő Web Developer (webfejlesztő) névre hallgat, talán ezért is ódzkodnak sokan a letöltésétől. pedig ha telepítjük, mindössze annyi történik, hogy egy új sáv jelenik meg az eszközsorunk alatt, számos új, érdekes lehetőséggel.

Ezek között persze vannak olyanok, amelyek inkább a fejlesztőknek érdekesek, de azért az átlagfelhasználó is talál közöttük sok hasznos apróságot. Rögtön itt van például az oldalnagyító, amelynél beállíthatjuk a nagyítás mértékét, de hasonlóan sokat kamatoztathatunk a sütik vagy személyes internetezési nyomaink letiltásából. Érdekességként eltüntethetjük egy oldal színeit (itt a fekete-fehér netezés), kiemelhetjük róla a képeket, amelyeknek lekérhetjük a méretét is. Érdemes bóklászni a tucatnyi lehetőség között, kárt nem okozhatunk velük számítógépünknek.

A Web Deeveloper innen tölthető le a Firefoxhoz, és innen a Chrome-hoz.