Médialejátszó, amely előtt nincs akadály

Médialejátszó, amely előtt nincs akadály

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ingyenes, de azért igen nagy tudású médialejátszóra bukkantunk, amely számos fájlformátummal elboldogul, és a feliratoktól sem jön zavarba.

Az AlShow nevű médialejátszó programba audio- és videokodekeket is integráltak, így azután a szokatlanabb médiafájlokkal is könnyen elboldogul. A program, a letöltése után, az exe fájlra kattintva telepíthető.

A meglehetősen puritán küllemű, alapbeállításban fekete színű főablak a bal felső sarokban tartalmazza a lehetőségeket, ezekből pedig van jócskán. Sokféleképpen méretezhetjük a lejátszandó videót, változtathatunk annak világosságán, kontrasztján, szaturációján, sőt a lejátszás folyamán akár képernyőképeket is készíthetünk. Külön szekciója van a feliratoknak is, és biztosak lehetünk abban, hogy egyszerűen meghatározhatjuk ezek pontos pozícióját.

Igazán kedvező a könyvjelző funkció: ha egy filmet nem tudnánk végignézni, egyszerűen megjelöljük a leállítás pillanatát, és később pontosan innen folytatja majd a lejátszó.

A programmal Kedvencek (Favorites) mappát is készíthetünk, lejátszólistára tehetjük a videókat, és a File/Preferences menüpontban számos jellemzőjét testre szabhatjuk.