Jó hír mindenkinek, aki Gmailt használ

Jó hír mindenkinek, aki Gmailt használ

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legnépszerűbb e-mail szolgáltatás használói az eddigi 10 helyett mostantól akár 15 GB ingyenes hellyel gazdálkodhatnak.

Összevonta szolgáltatásaihoz kapcsolódó ingyenes tárhelyeit a Google, ez pedig a legtöbb felhasználó számára többgigányi pozitív hozadékkal jár.

Idáig ugyanis a legtöbbek által használt Gmailen 10 GB hely állt rendelkezésre, a jóval kevésbé ismert Google Drive-on és a Google+ fényképeire pedig további 5 giga. Most azonban összevonták a tárhelyeket, így a három szolgáltatásra együtt jár a 15 GB, ami a csak/főleg a Gmailt használók számára – és ők vannak a legtöbben – 5 GB-nyi tárhelynövekedést jelent.

Szintén jó hír ez azoknak, akik a Gmailben alig foglalnak el helyet, viszont a Drive szolgáltatásra szeretnének több nagy fájlt is feltölteni. (Hogy miért érheti meg Dropboxról Google Drive-ra váltani, arról itt olvashat egy összehasonlító cikket.)

A Google a következő pár hétben fokozatosan kapcsolja be az újítást a felhasználóknál. A bevezetés után is lesz lehetőség az ingyenes tárhely bővítésére, 25 GB havi 2,49 dollárba, 100 GB havi 4,99 dollárba, 200 GB pedig havi 9,99 dollárba kerül.