Hova volt a sietség? Haszontalannak tartják a Galaxy Round különlegességét

Hova volt a sietség? Haszontalannak tartják a Galaxy Round különlegességét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Teljességgel haszontalan – summázta egy weboldal a rég várt Galaxy Roumd legfontosabb jellegzetességét.

Igaznak bizonyultak a korábbi értesülések, és valóban ezen a héten mutatkozott be a Galaxy Round, a világ első hajlékony kijelzős okostelefonja.

Szóval jött, látott, de nem győzött, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, sokakat nem győzött meg leginkább várt újdonsága, a hajlékony kijelző. Az egyik weboldal publicistája egyenesen odáig megy a Twitteren, hogy abszolút és teljesen haszontalan trükknek ítéli.

De vajon miért? Nos, mind az LG, mind a Samsung már régóta dolgoznak a hajlékony kijelzőn, amely a viselhető számítástechnika nagy dobása lehetne. Ehhez képest mit kínál a Galaxy Round kijelzője? Hát nem sokat. De mielőtt még ebbe belemélyednénk, nézzük magát a telefont.

A specifikációi megegyeznek a korábban beharangozottakkal: 2,3 GHz-es, négymagos Snapdragon processzor, 3 GB RAM, 32 GB belső tárhely, microSDXC-támogatás, 2 MP-es első és 13 MP-es hátsó kamera, Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszer, no meg a legfontosabb, Super AMOLED megjelenítő, amely hajlékony.

Igen, ez az a bizonyos hajlékony display, amelynek jelen pillanatban egyetlen előnyét tudják csak kiemelni, az úgynevezett Roll Effect funkciót. Mint az alábbi videón is látható, arról van szó, hogy ha a kikapcsolt megjelenítőjű telefon kijelzőjét kissé magunk felé húzzuk, megjelennek a legfontosabb állapotjelzők. Ehhez csupán annyit lehet hozzáfűzni, hogy ezt már más gyártók is megoldották – igaz, más technikákkal.

Egyéb különlegességet pedig, úgy tűnik, nem hozott a hajlékony kijelző, legfeljebb annyit a Samsung számára, hogy a Galaxy Round valamiben a "világ első" okostelefonja lehetett.