A Sony végre meglépte, amire rengeteg mobilos várt

A Sony végre meglépte, amire rengeteg mobilos várt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aktuális csúcsmodelljének erejét pakolta a többeknek kézreálló méretű mobiljába a Sony. Ezzel megtörték végre az androidos gyártók átkát: nem csak batár méretben lehet csúcstelefont kapni.

Egy-másfél éve lehetett legutóbb 4,3 colos képernyővel rendelkező új androidos csúcsmodellhez jutni. Azóta a gyártók egyre csak növelték a méretet 5 col környékére, és bár kiadtak kisebb verziót is a csúcskészülékükből, ez rendre teljesítménybéli vágást is jelentett. Kíváncsian vártuk, melyik lesz az a cég, amelyik először ráugrik a piaci résre. Nos, a Las Vegasban zajló CES 2014 szakkiállításon kiderült: a Sony.

©

A gyártó által bejelentett Xperia Z1 Compact belső tulajdonságait tekintve teljesen megegyezik a tavaly ősz óta elérhető Xperia Z1 ismérveivel – négymagos, 2,2 GHz-es Krait processzor, 2 GB RAM, 20 megapixeles kamera, 4G/LTE képesség van benne és vízálló is – a különbség abban rejlik, hogy a compact képernyője nem 5 colos, hanem a véleményünk szerint sokkal többek számára kényelmes 4,3 colos képátlóval rendelkezik. A kisebb méret magával vonja a kisebb kapacitású akkumulátort is, de mivel a kijelzőzsugorodás miatt a telefon fogyasztása is kisebb, ez nem jelent túl sok különbséget az üzemidőben.

A február közepén, Android 4.3 rendszerrel megjelenő készülék ára nem ismert, részletes bemutatását viszont el lehet olvasni az Xperia Z1-ről írt tesztünkben.

Ha nem akar lemaradni a CES 2014-en bejelentett több tucat újdonságról, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.