Nem kell programoznia: így készíthet gyorsan és ingyen weboldalt

Nem kell programoznia: így készíthet gyorsan és ingyen weboldalt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell tudni, mi az a html vagy a php, elég a legegyszerűbb kép- és szövegszerkesztési funkciókat ismernünk ahhoz, hogy weboldalt készítsünk magunknak. Ráadásul mindez egyetlen fillérünkbe sem kerül.

Nem lehet probléma a weboldalkészítés annak, aki otthon van az ehhez kapcsolódó programozásban, na de hányan mondhatják ezt el magukról? Szerencsére annak sem kell lemondania a saját maga által készített site-ról, aki nincsen ilyen tudás birtokában.

Az egyelőre béta állapotú Microweber oldalon ugyanis bárki, programozási tudás nélkül, ráadásul ingyen készíthet weboldalt magának. Az ingyenességnek az az ára, hogy a majdani site nevében szerepelni fog a microweber.com utótag, azonban ha valaki ragaszkodna a .com. .net, .org végződéshez, 19 dollár fejében ezt is megkaphatja.

Az oldalon egyébként online shop és blog készítésére is nyílik lehetőség, azonban mi most maradjunk a weboldalnál. Az oldalra fellépés után kattintsunk a Need a Website lehetőségre, majd adjunk nevet az oldalunknak, és adjunk meg egy létező e-mail címet, és válasszunk egy jelszót – később majd ennek birtokában tudunk visszatérni az oldalra. Most kattintsunk a Create a Site gombra.

Néhány másodpercet várnunk kell, hogy aktívvá váljon weboldalunk, ám utána, a linkjére kattintva már meg is kezdhetjük az átalakítást. Ugyanis egy előre megadott sablont módosíthatunk kedvünk szerint – ehhez egy gazdag menüsort találunk az oldal tetején. Ezt amúgy az Actions/View Website feliratra kattintva bármikor eltüntethetjük.

Az oldalon a szövegmezőkbe saját szövegeket írhatunk, változtathatjuk a betűk típusát és méretét, és persze képeket is feltölthetünk, illetve az eredetileg meglévőket törölhetjük. Számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, érdemes próbálgatni őket.

A Save gombra kattintva menthetjük el a művünket, és persze azt is eldönthetjük, hogy publikussá tesszük-e az oldalunkat.