Senkiéhez sem fogható aláírása is lehet a Gmailben

Senkiéhez sem fogható aláírása is lehet a Gmailben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A levelezőrendszerek általában támogatják az előre elkészített aláírás használatát, s ez alól a Gmail sem kivétel. Az aláírás azonban, a levéltörzzsel egyetemben, akár egész különleges is lehet.

Ha nem csupán egy egyszerű aláírást szeretnénk a Gmailben, hanem fotót, sőt közösségi oldalas szimbólumokat is mellé, akkor érdemes letölteni a BrandMyMail nevű Chrome-bővítményt (innen). A települése után be kell lépnünk Google-azonosítónkkal, majd engedélyezni kell, hogy a bővítmény hozzáférjen levelezőfiókunkhoz.

Ezután meghatározhatjuk levelünk elrendezését, hátterét, s az aláíráshoz különféle sablonok közül válogathatunk. Ha megtaláltuk a megfelelőt, saját adatainkkal tölthetjük fel, fotót is mellékelhetünk, és azt is megadhatjuk, melyik közösségi oldalon és miként vagyunk elérhetők.

A Design opció alatt kedvünkre finomíthatjuk, szerkeszthetjük, színezhetjük az aláírást, sőt annak forráskódját is megkaphatjuk. Számos további sablon beszúrására nyílik meg lehetőség, így tehetünk a levelünkre komolyabb (üzleti) vagy viccesebb bannereket is.

Ha mindennel elégedettek vagyunk, akkor kattintsunk a Save-ra, majd lépjünk be Gmail-fiókunkba. Ha új levelet kezdünk írni, 2 új gomb jelenik meg alul, a Send és a Preview. Írjuk meg hagyományos módon a levelet, majd kattintsunk a Preview-re, és máris láthatjuk, hogyan néz ki az üzenet az új sablonban, az új aláírással együtt. Ha most a jobb alsó pluszjelre kattintunk, akkor ilyenné válik a levél, amit a Sendre kattintva küldhetünk el.

Persze ha nem élünk ezzel a lehetőséggel, akkor éppúgy küldhetjük el gmailes levelünket, mint korábban, a bővítmény letöltése előtt.