Egy feltöltéssel 6 hónapon át bírja az új okosóra

Egy feltöltéssel 6 hónapon át bírja az új okosóra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A viselhető technológia az idei CES fogyasztói elektronikai kiállítás egyik sztárja, a kategórián belül pedig kifejezetten érdekes a Magellan okosórája. A Facebook-értesítéseket nem kapjuk meg rajta, a mozgásunkról és alvásunkról viszont minden információt begyűjt és kiértékel. És persze az időt is mutatja.

Sokan nem szeretik (senki sem szereti), hogy minél okosabb egy készülék, annál gyorsabban lemerül. Az 1-2-3 naponta feltöltés nyűgöt jelent, és bőven elég ezt a telefonnál elszenvedni. A Magellan nem szeretné, ha az emberek emiatt nem vásárolnának okosórákat, úgyhogy fejlesztettek egyet, amelyiket jóval ritkábban kell csak feltölteni.

©

A gyártó ígérete szerint a Magellan Echo Fit egy teljes feltöltés után hat-nyolc hónapon át működik anélkül, hogy ismét töltőre kellene rakni. Eközben végig funkcionál: számolja a felhasználója által megtett lépéseket, a gyaloglás, séta, biciklizés vagy éppen golfozás közben elégetett kalóriát, méri az alvás hosszát és minőségét satöbbi. Fontos, hogy az Echo Fit nem klasszikus okosóra, tehát sem sms-t, sem facebookos értesítést nem lehet elolvasni rajta. (Ha ilyet szeretne, íme egy mutatós darab.)

Az iPhone-okkal és androidos készülékekkel is együttműködő Echo Fit alapverziója 130 dollárba (kb. 35 ezer forint) kerül, míg a pulzusmérővel kiegészített modellért 180 dollárt (kb 48 ezer forint) kell fizetni.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2015 legfontosabb újdonságairól, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát, ahol mindenről beszámolunk. Ha most rögtön belekezdene a hírek olvasásába, itt találja őket.