200 terával támadja a webet az Antenna Hungária

200 terával támadja a webet az Antenna Hungária

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A webes műsorszórásra alkalmas szoftverfunkciót a kínai IT-óriás Huawei egyedileg fejlesztett ki az Antenna Hungária számára. A 200 terabyte-os adattárolót azonban a Der Speigelnél is használják már.

A kamionos roadshow-n, melyen a Huawei Technologies bemutatta az idei, üzleti felhasználóknak szánt csúcstechnológiájú termékeit, külön bejelentést is tett.

Az Antenna Hungária Zrt., a Lantel rendszerintegrátor és a Huawei Enterprise üzletága bejelentette, hogy két, egyenként 100 Tbyte kapacitású, úgynevezett OceanStor 5300V3 adattárolót állítottak üzembe az Antenna Hungária Zrt. számára. A cégek megállapodásának értéke tízmilliós nagyságrendű, melyben benne van az is, hogy a Huawei 5 évig az adattárolók üzemeltetéséhez teljes körű szolgáltatást (garanciát és kiterjed a szoftverfrissítést, valamint hardware-karbantartást) is biztosít.

Bejelentik: Rakoncza Zsolt (Huawei Technologies Hungary Enterprise, üzletágvezető), Dömsödi János (Antenna Hungária, műszaki igazgató) és Erdős Balázs (Lantel Networking Kft., ügyvezető igazgató)
©

Az OceanStor 5300V3 adattárolók a Huawei olyan standard termékei, amelyeket a világban több neves vállalat is használ már. A terméket alkalmazzák például Hongkongban a Phoenix TV-nél, Svédországban az Online Backup Companynál, Németországban a Der Spiegel kiadóvállalatnál és Lengyelországban a Varsói Orvostudományi Egyetemen. Az Antenna Hungáriával most nyilvánosságra hozott együttműködés mégis azért különleges, mert a Huawei ehhez az adattárolójához kifejezetten az Antenna Hungária számára egyedileg fejlesztett ki egy olyan szoftveres funkciót, amely webes műsorszórást tesz lehetővé. Ehhez a típusú adattárolóhoz korábban nem volt a Huaweinek ilyen funkciója, bár a létrehozása szerepelt a Huawei jövőbeli tervei között. Az Antenna Hungáriának fontos szerepe volt abban, hogy a fejlesztés a tervezett időnél korábban megtörténjen.

Az adattárolók lehetővé teszik az Antenna Hungária meglévő tartalomszolgáltatásának tárhely-kapacitási növelését, a tartalomszolgáltatás kiterjesztését és a vállalat szolgáltatás-portfóliójának bővítését is – mondta el Dömsödi János, az Antenna Hungária műszaki igazgatója az eseményen.

A Huawei OceanStor 5300 V3 adattárolója egyesített (unified) tárolási réteget biztosít a felhőalapú IT-rendszerek számára, nagy teljesítményű hardver platformot tartalmaz, továbbá értéknövelt adatvédelmi, menedzsment és teljesítményoptimalizáló szoftvereket kínál a felhasználók számára. „A most üzembe helyezett két adattároló alkalmazásával nincs szükség semmilyen hozzáadott más termékre ahhoz, hogy az ezeken tárolt tartalmat a műsorszórás számára elérhetővé tegyük” – mondta el Rakoncza Zsolt, a Huawei Technologies Hungary Enterprise üzletágának vezetője. „Nincs szükség további eszközberuházásra, illetve üzemeltetésre. Így csökkenthető az energiafelhasználás, s ezáltal az ökológiai lábnyom is.”

A Huawei számára Magyarország kiemelten fontos partner, ezért a vállalat megtöbbszörözte az üzleti falhasználású megoldásokkal foglalkozó szakembereinek számát annak érdekében, hogy egyre több hazai kormányzati és nagyvállalati szereplő számára tudjon világszínvonalú és kiemelten versenyképes megoldásokat biztosítani.