Chrome-ot használ? Egy valóban hasznos funkciót kap a böngészője

Chrome-ot használ? Egy valóban hasznos funkciót kap a böngészője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy igen hasznos, számítógép-kímélő újdonsággal találkozhatunk a Chrome béta verziójában már most elérhető verziójában.

Köztudott, hogy a Chrome sem a RAM-mal, sem az akkumulátorral nem bánik túl takarékosan. Éppen ezért, azaz hogy egy kicsit tehermentesítse az emiatt túlterhelt notebookokat, a Google egy új funkciót vezet be, ami a böngésző legújabb bétájában már most elérhető, hamarosan pedig mindenkire kiterjesztik.

Ha felkeresünk egy weboldalt, az újdonság automatikusan letiltja rajta a jelentéktelennek ítélt Flash-elemeket (pl. Flash-animációkat), miközben a fontos tartalmakat (mondjuk egy videó lejátszását) változatlanul hagyja. Ha olyan tartalmak esnének áldozatul, amelyekre kíváncsiak lennénk, csak rájuk kell kattintani, és azonnal elindulnak.

Az új Chrome böngészővel tovább bírják majd konnektor nélkül a laptopok
©

A Flash letiltása a Chrome-ban nem újkeletű, a régóta népszerű FlashControl bővítmény például éppen erre hivatott. A böngészőújdonság azonban, ahelyett hogy minden elemet letiltana, csak az általa haszontalannak ítéltekkel teszi meg ezt, méghozzá úgy, hogy átlagfelhasználó, a Google szerint, szinte semmit sem fog észrevenni. Viszont gyorsabban fognak betöltődni az oldalak és a Google szerint akár 10-20 százalékkal növekedni fog a laptopok üzemideje.

A Chrome nem béta változata szeptemberben kerül majd a felhasználókhoz. Ha értesülni szeretne róla, hogy mikortól elérhető az új funkció lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.