Nem vicc: itt a szöveget fordító fénymásoló

Nem vicc: itt a szöveget fordító fénymásoló

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Érdekes megoldással rukkolt ki a Xerox azok számára, akik valamilyen fordítószolgálatot szeretnének igénybe venni.

Képzelje el, hogy betesz egy dokumentumot a fénymásolóba, és a másolatot már másik nyelvre lefordítva olvashatja. Bár hihetetlennek tűnik, de van már ilyen fénymásoló (a Xerox ConnectKey technológiájával működik), és ez is része a Xerox új Easy Translator szolgáltatásának.

©
©

Amúgy felhő alapon is működik az egész, így akár a webről, akár mobileszközünkről is feltölthetünk fordítandó szöveget a szolgáltatás weboldalára, ráadásul több mint 30 különféle formátumban, így jó a pdf, de az sem baj, ha mondjuk egy jpg formátumú képet töltünk fel.

Különféle fordítási opciók közül lehet választani, azaz gépre is bízhatjuk a fordítást, de azt is kérhetjük, hogy ember végezze el a munkát. Ennek megfelelően változnak az árak is, amelyeket itt lehet megnézni, a választható nyelvek terjedelmes listájával együtt, amelyben a magyar is benne van. Ha valaki csak kirpóbálná a szolgáltatást, azt ingyen is megteheti. Egyébkén érdemes „nagyban” játszani, a Xerox ugyanis óriási mennyiségi kedvezményt ad a fordításra, előfizetésben 10 ezer oldal csak 500 dollárba kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.