Fontos felszólítást küld ki a Facebook, vegye komolyan, ha megkapja

Fontos felszólítást küld ki a Facebook, vegye komolyan, ha megkapja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ne csodálkozzon, inkább cselekedjen gyorsan, ha jelszava megváltoztatására kéri a következő napokban a Facebook, a Netflix vagy más népszerű szolgáltatás.

Több éve lopták el azt az összesen több mint 500 millió felhasználónév-jelszó párost, melyeket nemrég közzé is tettek több online felületen. Bár a LinkedIn, a Tumblr és a MySpace oldalakról származó adatokról van szó, Brian Krebs biztonsági szakértő szerint több másik népszerű oldal, köztük a Facebook és a Netflix üzemeltetői is felfigyeltek a rengeteg ellopott belépési adatra.

Sokan ugyanis ugyanazt a jelszót használják több oldalon, így aztán mikor a Facebooknál összevetették a nyilvánosságra került felhasználónév-jelszó párosokat saját rendszerükkel, sok egyezést találtak. Krebs szerint akinél a facebookos belépéshez is használható adatokat találtak, azoknak e-mailt küldenek, melyben a jelszó mielőbbi megváltoztatását kérik.

A biztonsági szakértő szerint a Netflix már el is kezdte a jelszó megváltoztatását kérő e-mailek küldését, és a Facebook mellett több más szolgáltató is hasonló jelszóváltást kér majd a közeljövőben.

És ha már jelszót cserél, próbálja ki: így csinálhat 1 perc alatt könnyen megjegyezhető jelszót, amit senki nem fog kitalálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.