Ha már a magyar iskolákból kimarad, inkább töltse le: Minecraft játékon tanulható a programozás

Ha már a magyar iskolákból kimarad, inkább töltse le: Minecraft játékon tanulható a programozás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Béta változatban elérhetővé vált a Minecraft új bővítménye, amellyel a Microsoft a jövő legfontosabb képességét, a programozást tanítja játékosan a gyerekeknek.

Nem győzzük hangsúlyozni: Magyarországon az informatikaoktatásában komoly reformokra van szükség, hogy a jövő legfontosabb szakmáját, a programozást el tudják sajátítani a gyerekek. És ebben semmi bonyolult nincs, hiszen a kicsik játékosan, észrevétlenül is el tudják sajátítani az ehhez szükséges képességeket, be is mutattunk egy hazai iskolát, amely ezt bizonyítja.

Ha tehát nem akarjuk, hogy a robotok munkanélkülivé tegyék a mai gyerekeket, lépni kell, és ezt tette a Microsoft is: az általa 690 milliárd forintnak megfelelő összegért felvásárolt Minecraft egy oktatási bővítményt kapott, amelynek béta változata itt el is érhető – számolt be a The Next Web.

Ezzel tehát a világszerte népszerű játékon belül lehet olyan feladatokat elvégezni, amelyekkel szórakoztató módon sajátítják el a gyerekek – és akár a felnőttek is – a programozást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.