Máris kapható a Nokia 3310 klónja, hamarabb, mint az eredeti

Máris kapható a Nokia 3310 klónja, hamarabb, mint az eredeti

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Keleti webshopokban felbukkant egy telefon, ami megszólalásig hasonlít az új Nokia 3310-re. A forgalmazó megpróbálta betiltani, de ez csak olaj volt a tűzre.

Hosszas várakozás után pénteken végre bejelentették, hogy 17 év után végre megkezdték az új Nokia 3310-es kiszállítását. Mindez azt jelenti, hogy az első tulajdonosok napokon belül már kézbe is vehetik a legendás mobil újragondolt változatát – de a hamisítvány már napok óta a piacon van.

A PhoneArena beszámolója szerint Ázsiában nemrég felbukkant egy hamisítvány, ami első ránézésre kísértetiesen hasonlít a februári Mobile World Congress szakkiállításon bemutatott új 3310-esre. Malajziában több kiskereskedő is elkezdte árulni a mobilt, amiről  hiányzik a Nokia logója. A hivatalos forgalmazó perrel fenyegetőzött, de a hírek szerint ez csak olaj volt a tűzre.

©

A második hullámban ugyanis olyan hamisítványok érkeztek, amelyeket az elődjénél még jobban kidolgoztak, és már a Nokia-logó is felkerült a kijelző fölé. Bár a készüléken nem a Nokia felhasználói felülete fut, még az is kísértetiesen hasonlít az eredetire.

©

A Nokia 3310 egy élő legenda, melyet sok dolog miatt imádtunk, például azért, mert a mobiltelefonok Chuck Norrisa. Amikor kiszivárgott, hogy a Nokia mostani nagy visszatérésével a 3310-est is visszahozzák, rengeteg emberben merült fel: nincs rá szüksége, de azért venni fog belőle egyet. A februári bemutatásakor megfogdostuk a telefont, itt olvashat benyomásainkról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.