Egy rég várt újítás jön a Galaxy Note 9-be, de a Note 8-ba még nem kerül be

Egy rég várt újítás jön a Galaxy Note 9-be, de a Note 8-ba még nem kerül be

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rég várt jellemző debütálását valószínűsítik a jövő évben megjelenő Galaxy Note 9-ben.

Egyre többet hallani arról, hogy az okostelefon-gyártók olyan ujjlenyomat-olvasókkal kísérleteznek, amelyek be lennének építve a kijelzőbe. Korábban sokan úgy gondolták, hogy a Galaxy S8-aknál vagy legalábbis a Galaxy Note 8-nál jelentheti be az újdonságot a Samsung, de úgy tűnik, egyelőre még nem tudta ezt megoldani.

A KGI neves elemzője, Ming-Chi Kuo szerint ez a funkció legkorábban a Galaxy Note 9-ben fog megjelenni, azaz még legalább egy évet várnunk kell rá. A szakember egyébként jól ismert pontos jövendöléseiről, bár elsősorban az Apple és nem a Samsung termékeire összpontosít. A Samsung már a Galaxy S8-nál üveg alá tette az ujjlenyomat-olvasót (aminek az elhelyezése amúgy nem váltott ki egyöntetű lelkesedést), de a kijelző alá tenni azt, egyelőre még senkinek sem sikerült. Pedig ha ez megvalósulna, az sok lehetőséget nyithatna meg a gyártók előtt.

©

Kuo szerint a Samsung már eldöntötte, hogy nem változtat az ujjlenyomat-olvasón a Galaxy Note 8-nál, viszont a Note 9-nél már valószínűleg az új megoldást mutatja be. Kuo azt is megszellőztette, hogy a dél-koreai óriás lecseréli biometrikus szkenner partnerét, a Synapticsot egy Egis nevű cégre.