Eltűnt a Facebook chaten sok ismerőse? Nincs ezzel egyedül

Eltűnt a Facebook chaten sok ismerőse? Nincs ezzel egyedül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem tudni, hogy hiba van-e a Facebookon, vagy újítással kísérleteznek a közösségi oldal fejlesztői, de az biztos, hogy többeknél változott hétfőn a chatelős sáv megjelenése.

A Facebook a tavalyi év utolsó hónapjaiban minden felhasználónál eltüntette az oldal számítógépes felületének jobb oldali sávjában látható percről percre modult. A sokak által kedvelt, mások által – árulkodó jellege miatt – irritálónak tartott funkció helyét azóta teljes egészében a chat vette át: egymás alatt sorakoznak az ismerősök. Van, aki éppen elérhető, másoknál pedig az látható, hogy mennyi ideje (perce, órája) voltak éppen fent Facebookon.

Ez a sáv változott egy kicsit hétfőn többeknél. Mi is tapasztaltuk, illetve olvasói jelzések is megerősítik, hogy több felhasználónál a listában kizárólag az éppen elérhető ismerősök vannak, azaz aki nem aktív, arról nem is látszik, hogy mikor volt legutóbb fent.

Azt nem tudni, hogy ez szándékos változtatás-e vagy hiba. Az viszont biztos, hogy aki kíváncsi rá, hogy egy-egy ismerőse mikor volt éppen elérhető, az a bal fönt elérhető Messenger menüpontra kattintva vagy a telefonos Messenger alkalmazást megnyitva most is megnézheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.