Jacksonville-i lövöldözés: 1 millió dollárt adományoz az EA a lelőtt videojátékosok családjának

Jacksonville-i lövöldözés: 1 millió dollárt adományoz az EA a lelőtt videojátékosok családjának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Komoly összeget adományoz a múlt heti floridai e-sport-versenyen életét vesztő két videojátékos hozzátartozóinak az eseményt szervező Electronic Arts.

Egy gyermek elvesztése óriási veszteség, nincs is, ami a történteket legalább kis időre feledtetni tudná. A videojátékok kiadásával foglalkozó Electronic Arts legalább az életét szeretné megkönnyíteni a floridai Jacksonville-ben történt múlt pénteki lövöldözés két áldozata családjának, ezért egymillió dollárt adományoznak nekik – jelentette be a vállalat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a helyszíni rendezett e-sport-verseny során az egyik játékos váratlanul pisztolyt rántott, két embert a helyszínt megölt, többeket pedig megsebesített. Az ámokfutás után a támadó, David Katz magával is végzett. A helyszínen az EA Madden NFL nevű amerikaifocis játékának egyik selejtező folyt, emiatt rengeteg fiatal tartózkodott ott, köztük a vérengzésben életét vesztő két játékos, Taylor Robertson és Eli Clayton.

Az EA az először kiadott, szűkszavú közleményében fájdalomról és teljes megdöbbenésről írtak. Később bejelentették, a játék további három mérkőzését lefújják. Csütörtökön aztán újabb nyilatkozatot adtak ki, mely szerint támogatni kívánják az érintettek hozzátartozóit, de az adománygyűjtést a játékosoknak is lehetővé teszik. Ezen kívül szeptember 6-án a Madden csapata egy különleges élő videóban jelentkezik majd, hogy a közösséget összehozva emlékezzenek meg a tragédia áldozatairól.

Ha máskor is tudni szeretne a videojátékos társadalom történéseiről kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.