Bejelentették az új Qualcomm-chipet, nem akárkik kapják meg először

Bejelentették az új Qualcomm-chipet, nem akárkik kapják meg először

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Qualcomm bejelentette a Snapdragon Wear 3100-at, viselhető eszközökbe szánt lapkakészletét.

Még augusztusban érkezett egy rejtélyes üzenet a Qualcommtól, amiből azt lehetett kihámozni, hogy okosórákkal kapcsolatos bejelentésre készül szeptember 10-én a chipgyártó. Már akkor pletykálták, hogy a Wear 3100 lapkakészletről lehet szó.

Nem tévedtek a korai értesülések: a Qualcomm valóban bejelentette a Snapdragon Wear 3100 lapkakészletet, ráadásul megnevezte azokat a gyártókat is, akik először kaphatják meg. Nagy meglepetésre nem az androidos világ képviselőiről (pl. LG, Motorola, Huawei) van szó, hanem divatmárkákról, így a Louis Vuittonról, a Montblanc-ról és a Fossil Groupról. Ezek a cégek, állítja a Qualcomm, még az év vége előtt bemutathatják Wear 3100-zal hajtott okosóráikat, mindenesetre a chipek mintadarabjai már náluk vannak. Időközben az abszolút első "személyére" is fény derült: a Montblanc Summit 2 lesz a legelső Snapdragon Wear 3100-zal szerelt okosóra.

©

Mindez persze nem jelenti azt, hogy nem lesznek a klasszikus okosóragyártóknak ilyen lapkakészlettel hajtott órái, csak épp nem az elsők lesznek a sorban. Mindenesetre a Qualcomm bízik abban, hogy a Wear 3100-at többen fogják használni, mint elődjét, a 2100-at, pedig ez is több mint száz márkában mutathatta be a képességeit. Nem volna meglepő, ha a 2019-es CES-en már sorjáznának a Wear 3100-zal dolgozó okosórák, januárig ugyanis még jó pár hónap hátravan.

A Snapdragon Wear 3100-as platform egyébként rendkívül alacsony energiafogyasztású rendszerarchitektúrán alapszik, és a Wear OS-szel való együttműködése gazdag interaktív lehetőségeket, személyre szabott élményeket és az eddigieknél jóval hosszabb akkumulátoros működési időt kínál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.