Itt az újabb bendgate-botrány? 688 ezerbe kerül, de pikk-pakk kettétörik az Apple erőgépe

Itt az újabb bendgate-botrány? 688 ezerbe kerül, de pikk-pakk kettétörik az Apple erőgépe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány éve nagy port kavart az akkori iPhone-oknál tapasztalható probléma, amely szerint attól is könnyen meghajolhatnak, ha az ember véletlenül rájuk ül. Úgy tűnik, hasonló gond van a méregdrága új iPad Próval is, a jelenséget videón demonstrálták.

A bendgate néven elhíresült botrányt hivatalosan soha nem ismerte el az Apple, egy amerikai bíró “jóvoltából” napvilágra került dokumentum részletei szerint azonban az iPhone 6 és 6 Plus készülékeket érintő problémáról valójában mindvégig tudtak Cupertinóban.

A jelek szerint a hajlíthatóság a cég október végén bemutatott iPad Prójánál is érzékelhető, legalábbis egy új videó szerint, amelynek készítője láthatóan nem erőlteti meg magát, hogy az itthon súlyos százezrekbe kerülő eszközt eltörje. Hogy mennyire? Mutatjuk.

A felvétel egyébként nem kizárólag a hajlékonyságot vizsgálja (a videós ugyanis más tortúratesztnek, például karcolásoknak is kiteszi eszközét), de sokaknak valószínűleg ezen emelkedik majd meg legjobban a szemöldöke. A vonatkozó rész 6:23-nál kezdődik. Érdekesség, hogy az iPad Air 2-nél is tapasztalható volt ilyesmi, vagyis nem az első Apple-táblagép, amelyik ilyen könnyen el/meghajlítható, és ezzel másodpercek alatt tönkre tehető.

Az új iPad Pro azonban más tészta, hiszen egy alapból drágább készülékről beszélünk, esetében ráadásul más “gondok” is vannak: az iFixit szétszedős csapata nem igazán repesett az örömtől, mikor megbontotta.

A bendgate ügyét kommentelő néhány vicces felhasználó megjegyezte: az Apple elkészítette az összehajtható okostelefont. Most fel van adva a lecke a vállalatnak, hogy orvosolja ezt a gondot a későbbi modelleknél. Sajnos a strapabírást ezúttal feláldozták a vékonyság oltárán (az iPad Pro mindössze 5,9 mm vastag), pedig a felhasználók valószínűleg lenyeltek volna néhány tizedmilliméter pluszt annak érdekében, hogy erősebb legyen az amúgy méregdrága tabletjük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások