Megelőzheti a halálos baleseteket a Samsung új fejhallgatója

Megelőzheti a halálos baleseteket a Samsung új fejhallgatója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung új startup cége, az Innomdle Lab készítette el azt a fejhallgatót, ami egyszerre képes az aktív zajszűrésre és arra, hogy hallhatóvá tegye a külső hangokat.

A modern fejhallgatók már arra is képesek, hogy kiszűrjék a környezeti zajokat, így a viselőjét semmi sem zavarja abban, hogy az általa hallgatott zenére, podcastra, hangoskönyvre vagy másra koncentráljon. Csakhogy ami az előnye, az a hátránya is a dolgonak, hiszen a zajszűrő funkció miatt könnyen kerülhet balesetveszélyes helyzetbe a fejhallgató viselője – például azért, mert az utcán nem veszi észre a felé közeledő járművet. A Samsung audio eszközökre specializálódott startup cége, a Innomdle Lab ezért egy olyan készüléket készített, ami megóvhatja viselőjét a balesetektől.

A Sgnl V70 névre keresztelt fejhallgató – amelyre az Indiegogón keresztül lehet majd rendelést leadni – lényege, hogy nemcsak aktív zajszűrő funkcióval rendelkezik, de képes arra is, hogy beengedje a külső hanghatásokat. Mindezt a fejlesztők szerint úgy teszi meg, hogy közben a viselője által hallgatott hanganyag "hallhatósága" egyáltalán nem romlik. A fejhallgató gombjai segítségével azt is beállíthatjuk, hogy a külső hangokat milyen mértékben engedje be a készülék.

Az eszköz jobb oldalán egy érintésérzékeny panel található. Ehhez különböző módokon érve különböző utasíthat adhatunk a lejátszónak, például egy következő zeneszámra váltással vagy épp a hanganyagba való beletekeréssel.

A Sgnl V70-et a The Next Web szerint 129 dollárért (kb. 36 ezer forint) lehet majd előrendelni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások