Ön is kedveli? A Queené lett minden idők legtöbbször streamelt rock dala

Ön is kedveli? A Queené lett minden idők legtöbbször streamelt rock dala

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Universal Music Group adatai szerint 1,6 milliárdszor streamelték a Queen nótáját, s ezzel több rekordot is felállított.

A Universal Music Group (UMG) több streaming-szolgáltatás (köztük a Spotify, az Apple Music és a YouTube) adatait összegezve jelenthette, hogy a legtöbbször (1,6 milliárdszor) streamelt 20. századi dal a Queen együttes immár ikonikussá vált 1975-ös nótája, a Bohemian Rhapsody lett (a szám a Night At the Opera albumon jelent meg), egyúttal ez lett minden idők legtöbbször streamelt klasszikus rockdala is.

A második helyre (1,5 milliárd streamelés) a Nirvana 1991-es slágere, a Smells Like Teen Spirit került, a harmadik és negyedik helyet egyaránt a Guns N’ Roses kapta (Sweet Child O’ Mine és November Rain).

A hírt kommentálva a Queen együttes gitárosa, Brian May azt mondta: szóval a rockzene folyója streamekké alakul. Nagyon boldog vagyok, hogy a zenénk még mindig a maximumig folyik.

A 43 évvel ezelőtt megjelent dal kezdetben vegyes fogadtatásra talált, később viszont a világon mindenütt listavezető lett. Ráadásul a megváltozott streamelős világban is hasonlóan népszerű maradt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos eredményeket is bemutató Facebook-oldalát.

Hozzászólások