szerző:
hvg.hu

Nyílt levélben fogalmazta meg az idei és az elkövetkező évek stratégiáját a Huawei vezérigazgatója, Richard Yu.

Óriásit ment 2018-ban a Huawei, hiszen 200 millió okostelefont értékesítettek, ezzel pedig a világ második legnépszerűbb mobilgyártójává váltak. Ebben persze nem kis szerepe volt a P20-nak, a Honor 10-nek és a Mate 20 sorozatú készülékeknek. A táblagépek és hordozható okostermékek is szépen fogytak, ezekből Yu szerint csak tavaly 100 millió darabot adtak el.

A vezérigazgató szokásos év eleji köszöntőjében azonban nem csak sikerekről számolt be. A levélből idéző GSMArena szerint az idei évre vonatkozó stratégia, és a Huawei távlati tervei is szóba kerültek, úgymint a fogyasztók bizalmának továbbápolása, a kutatás és fejlesztés, továbbá a holnap mobiltechnológiájának, az 5G, valamint a mesterséges intelligencia tökéletesítése. Utóbbival, illetve a StorySign nevű app révén a siket gyermekeknek is segíteni tudtak.

Richard Yu
©

A vezérigazgató által szignózott levélben az adatbiztonságra is kitérnek, amely szerint a Huawei megfelel a világ legszigorúbb adatvédelmi technológiai kereteinek. Kérdés azonban, mindez mennyire hatja majd meg Donald Trump amerikai elnököt, aki az állítólagos adatgondok miatt immár országos tiltást tervez. A kisebbik probléma, hogy ennek szele bizonyos szinten Európában is érezhető, igaz, a német kiberbiztonság szerint nincs miért aggódni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

Itt az idő Magyarországon is betiltani a Huawei telefonjait?

Senki ne használja a Huawei mobiljait – erre figyelmeztetnek sorban fajsúlyos amerikai szervezetek. És nem csak mondják: olyan súlyos veszélyt látnak a kínai készülékekben – attól félvén, hogy általuk hozzáférhet érzékeny, személyes adatainkhoz a kínai kormányzat –, hogy az amerikai piacon hatóságilag próbálják ellehetetleníteni immár évek óta a Huawei készülékeinek forgalmazását, újabban pedig Trump elnök teljes tiltáson gondolkodik. Eközben Magyarországon mi történik? Hát, semmi. Jellemző. Itthon senki meg nem szólal ebben az ügyben. Pedig itt az ideje. Vélemény.

Kormos Anett Andy Vajna haláláról: Elhunyton viccelődni „állati nagy parasztság”

Kormos Anett Andy Vajna haláláról: Elhunyton viccelődni „állati nagy parasztság”

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

Momentum: "Várjuk a Fidesz hasonlóan részletes kampányelszámolását"

Momentum: "Várjuk a Fidesz hasonlóan részletes kampányelszámolását"

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere