szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyílt levélben fogalmazta meg az idei és az elkövetkező évek stratégiáját a Huawei vezérigazgatója, Richard Yu.

Óriásit ment 2018-ban a Huawei, hiszen 200 millió okostelefont értékesítettek, ezzel pedig a világ második legnépszerűbb mobilgyártójává váltak. Ebben persze nem kis szerepe volt a P20-nak, a Honor 10-nek és a Mate 20 sorozatú készülékeknek. A táblagépek és hordozható okostermékek is szépen fogytak, ezekből Yu szerint csak tavaly 100 millió darabot adtak el.

A vezérigazgató szokásos év eleji köszöntőjében azonban nem csak sikerekről számolt be. A levélből idéző GSMArena szerint az idei évre vonatkozó stratégia, és a Huawei távlati tervei is szóba kerültek, úgymint a fogyasztók bizalmának továbbápolása, a kutatás és fejlesztés, továbbá a holnap mobiltechnológiájának, az 5G, valamint a mesterséges intelligencia tökéletesítése. Utóbbival, illetve a StorySign nevű app révén a siket gyermekeknek is segíteni tudtak.

Richard Yu
©

A vezérigazgató által szignózott levélben az adatbiztonságra is kitérnek, amely szerint a Huawei megfelel a világ legszigorúbb adatvédelmi technológiai kereteinek. Kérdés azonban, mindez mennyire hatja majd meg Donald Trump amerikai elnököt, aki az állítólagos adatgondok miatt immár országos tiltást tervez. A kisebbik probléma, hogy ennek szele bizonyos szinten Európában is érezhető, igaz, a német kiberbiztonság szerint nincs miért aggódni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

Itt az idő Magyarországon is betiltani a Huawei telefonjait?

Senki ne használja a Huawei mobiljait – erre figyelmeztetnek sorban fajsúlyos amerikai szervezetek. És nem csak mondják: olyan súlyos veszélyt látnak a kínai készülékekben – attól félvén, hogy általuk hozzáférhet érzékeny, személyes adatainkhoz a kínai kormányzat –, hogy az amerikai piacon hatóságilag próbálják ellehetetleníteni immár évek óta a Huawei készülékeinek forgalmazását, újabban pedig Trump elnök teljes tiltáson gondolkodik. Eközben Magyarországon mi történik? Hát, semmi. Jellemző. Itthon senki meg nem szólal ebben az ügyben. Pedig itt az ideje. Vélemény.