Milliókat kaphat az Apple-től a tizenéves, aki felfedezte a FaceTime hibáját

Milliókat kaphat az Apple-től a tizenéves, aki felfedezte a FaceTime hibáját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégsem marad köszönet nélkül a kis Grant Thompson, aki nem csak felfedezte, jelentette is az Apple rendszerében talált komoly szoftverhibát.

A 14 éves Grant Thompson sokáig ismeretlen volt az Apple-rajongók előtt, most mégis őt éltetik, ugyanis ez az amerikai kisfiú volt az, aki felhívta a cupertinói cég figyelmét egy nagyon komoly szoftverhibára. A FaceTime rendszerében adódott gond, de olyan, amelyre az Apple történetében még soha nem volt példa: lehallgathatók lettek az iOS-felhasználók.

Bár az Apple kezdetben nem reagált a fiú megkeresésére, a CNBC most arról ír, hogy a felfedezést valószínűleg komoly pénzjutalommal hálálja meg a cég. Egy magasrangú beosztott a lap szerint már fel is kereste Thompsonékat, hogy megérdeklődje, mivel (illetve mennyivel) tudnának köszönetet mondani a kis Grant munkájának.

Mint a legtöbb technológiai nagyvállalat, az Apple is működtet úgynevezett hibavadász programot, amelynek lényege, hogy pénzjutalomban részesítik azokat, akik valamilyen komolyabb szoftveres probléma létezését igazolni tudják. Hogy a fiú mekkora összeget kaphat, még nem tudni, azt azonban igen, hogy a nagyobb találatokat akár 25 ezer és 200 ezer dollár közti jutalommal is honorálhatja az Apple.

Ha Grantnek a minimális, vagyis a 25 ezer dolláros összeghatárt ítélik meg, még úgy is 6,7 millió forint üti a markát. De az Apple remélhetőleg nem lesz ennyire szűk markú. Főleg, hogy azért még van miből adakozni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.