Nagy banki újítás Magyarországon: már bankkártya nélkül is lehet készpénzt felvenni

Nagy banki újítás Magyarországon: már bankkártya nélkül is lehet készpénzt felvenni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A „készpénzfelvétel bizonylat nélkül" mellett most már a „készpénzfelvétel bankkártya nélkül” opció is elérhető Magyarországon. Az újítást az UniCredit Bank vezette be.

©

Az újítás bevezetését megelőzte egy igényfelmérés, melynek során az UniCredit arra jutott, minden negyedik ügyfele szívesen használná a kártya nélküli pénzfelvét lehetőségét. A mobilbanki alkalmazás jelenleg is aktív használói között még magasabb, 67%-os ez az arány. Az előzetes kutatások szerint az új megoldást nem csak biztonságosnak, de kényelmesnek és egyszerűnek is tartják az ügyfelek, ugyanis a telefon mindig kéznél van, ráadásul nincs szükség a bankkártya elővételére a táskából, pénztárcából.

Az mCash szolgáltatás használatához egy iPhone-ra vagy androidos készülékre van hozzá szükség: az UniCredit alkalmazásában kell kérni egy egyedi kódot, ami megérkezik a telefonunkra, majd ezt a kódot kell beírni az ATM-en.

©

Az mCash nevű funkcióval egy alkalommal 30 ezer, naponta összesen maximum 100 ezer forintot vehet fel az ügyfél az UniCredit 170 darab magyarországi ATM-ének bármelyikéből. A tranzakciók napi darabszámát a bank nem korlátozza.

[Itt a MasterCard újfajta bankkártyája, lehet, hogy jobb lesz lecserélnie a régit]

A pénzintézet tájékoztatása szerint az új szolgáltatás díja megegyezik a belföldi UniCredit ATM-en, a betéti kártyával kezdeményezett készpénzfelvétel díjával, ami az összeg 0,66%-a, de minimum 245 forint. Amennyiben a bank ügyfele olyan számlacsomaggal rendelkezik, amely tartalmaz ATM-es készpénzfelvételre vonatkozó kedvezményt, abban az esetben a számlacsomagba tartozó díjmentes készpénzfelvételi kedvezmények erre a szolgáltatásra is érvényesek. Emellett az mCash szolgáltatásra is vonatkozik a havi két alkalommal, összesen 150 ezer forint értékű ingyenes készpénzfelvétel lehetősége. Az mCash szolgáltatással vagy betéti kártyával kezdeményezett tranzakciókat a Bank együttesen veszi figyelembe az adott hónapban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások