Utolérte a Huawei tavalyi telefonjait a Samsung a Galaxy S10+ kamerájával

Utolérte a Huawei tavalyi telefonjait a Samsung a Galaxy S10+ kamerájával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kamerás mobilokat sok szempontból alapos vizsgálatnak alávető DxOLabs elkészítette a Samsung Galaxy S10+ tesztjét.

Épp a napokban készítettünk egy összefoglalót arról, hogy az eddig megjelent okostelefonok közül melyeknek van a legjobb kamerája. A csúcson közel egy éve a Huawei P20 Pro készüléke áll, mellé csak az őszi Huawei Mate 20 Pro tudott felnőni. A 109 pontosra értékelt telefonok mellé most ugrott fel a dobogó legfelső fokára, társbérletben, a szerda este bemutatott Samsung Galaxy S10+.

©

A készülék hátoldalára egy Dual Pixel technológiával ellátott 12 megapixeles, széles látószögű szenzor került f1,5-2,4 rekeszértékkel, amihez a 16 megapixeles, ultraszéles látószögű, f2,2-es rekeszértékkel bíró optika társult. Emellett van még ott egy harmadik optika is, egy 12 megapixeles, f2,4-es rekeszértékkel bíró teleobjektív.

Az előlapon lévő, szintén Dual Pixel technológiával felszerelt optika 10 megapixellel és f1,9-es rekeszértékkel bír, emellé pedig egy 8 megapixeles, f/2,2-es rekeszértékű szenzor is található a kijelző jobb felső sarkában.

Ezt a konfigurációt a jelek szerint nagyon jól találta ki a Samsung, a DxOLabs értékelésén ugyanis összesen 109 pontot ért el a Galaxy S10+. A fotós képességekre 114 pontot, a videósra pedig 97-et kapott, a 109 ponttal pedig felért a táblázat csúcsán található Huawei P20 Próhoz és Mate 20 Próhoz.

©

A tesztek alapján a készülék nagyon pontosan adja vissza a világos és a sötét témák részleteit is, és a kettő közötti kontraszttal is jól bánnak a szenzorok.

Samsung Galaxy S10+
©
Huawei Mate 20 Pro
©

A zajcsökkentés jól működik, ugyanakkor a finomabb részletek a beltérben, az alacsony fényviszonyok mellett már elvesznek.

©
©

A szervezet szerint a készülék bokeh-hatása (vagyis az, amikor a kép témájához képest a hátteret elhomályosítja a kamera) az egyik legjobb a piacon lévő készülékek közül.

©

A Galaxy S10+ teleobjektíve is jól teljesített a teszten, a 2x-es zoomnál a képkivágás esetén is kivehetők a részletek. A szervezet ugyanakkor megjegyzi, hogy a mobil alulmarad a Huawei Mate 20 Pro 3x-os zoomra képes objektívével szemben.

Balról a Galaxy S10+ (2x zoom), jobbról a Huawei Mate 20 Pro (2x zoom).
©

A szervezet szerint a Galaxy S10+ videós képességei is nagyon rendben vannak, a kiváló színhűség mellett a készülék képstabilizátorát is pozitívumként emelték ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások