Van egy titkos kapcsoló a Facebook Messengerben, így hívhatja elő

Van egy titkos kapcsoló a Facebook Messengerben, így hívhatja elő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Facebook Messenger fejlesztői még tavaly ígérték meg, hogy a felhasználók megkapják a (sok szempontból jobb) sötét módot, ez azonban eddig nem történt meg. Most egy kis trükkel elérhetővé vált a funkció.

Az elmúlt néhány hónapban egyre több szolgáltatás fejlesztői lebegtették be, hogy megcsinálják az úgynevezett "sötét módot", vagyis azt, amikor a szolgáltatás nem fehér, hanem fekete alapú oldalon jelenik meg. Mindez azért is fontos, mert nemcsak a szemünket kímélheti, hanem az akkumulátort is, hiszen a kijelző így kevesebb energiát fogyaszt.

Ilyen megoldással rukkolt már elő a Microsoft a Windows 10 esetében, a Google a Chrome böngészővel, de ezt léptette életbe a YouTube, és ez várható majd az idén érkező Android Q-ban is. A Facebook Messenger fejlesztői még a tavaly októberi nagy frissítésnél jelentették be, hogy hamarosan sötét módban is lehet majd használni az üzenetküldő alkalmazást, amit január óta már használni is lehet – igaz, csak a kiválasztottaknak. Most viszont egy trükk segítségével szinte bárki hozzáférhet.

Az XDA Developers szúrta ki azt az easter egget, vagyis titkos kis meglepetés funkciót, amit a fejlesztők a Messengerben rejtettek el, és amivel bekapcsolhatóvá válik a sötét mód. Ehhez nem kell mást tenni, mint:

©

Ezek után már szabadon választhatjuk ki, hogy hogyan szeretnénk használni az üzenetküldőt. A trükk működik az androidos készülékek, valamint iPhone-ok és iPadek esetében is. Ha mégsem működik elsőre, akkor sem kell kétségbe esni. Érdemes lehet

Ha ezek után mégsem működik, akkor lehet, hogy a megfelelő frissítést még nem kapta meg a Messenger, ebben az esetben érdemes lehet néhány nap múlva újra próbálkozni (egy Messenger-frissítés után). De lehet, hogy hamarosan már nem is kell, időközben ugyanis a Facebook bejelenetette, hogy hamarosan trükközés nélkül, a beállításokból aktiválható lesz a sötét felület.

[Új funkció került a Facebook Messengerbe, ami az aksit is kíméli és alig foglal helyet]

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook és a Messenger újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások