Azt hitték, a földönkívüliek azok, pedig csak a NASA "játszott" egyet Norvégiában

Azt hitték, a földönkívüliek azok, pedig csak a NASA "játszott" egyet Norvégiában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy különös kísérletével csaknem a frászt hozta az emberekre a NASA Norvégiában, ahol két rakéta különös fényeket idézett elő az égbolton.

A NASA munkáját nem csak a felfedezésekről szóló beszámolók teszik ki, az esetek nagy részében különféle kísérleteket is végeznek. Néhány napja Norvégiában dolgoztak, ám a dolog nagyon rosszul érintette az embereket.

A NASA két, az AZURE (Auroral Zone Upwelling Rocket Experiment) misszióban résztvevő rakétát bocsátott fel április 5-6-án, amelyek a sarki fényhez hasonló jelenséget produkáltak. Mivel a lakosságnak nem volt tudomása a munkáról, sokan azt hitték, a fényeket a légkörbe ért idegenek okozzák – írta a BGR.

Valljuk be, ez azért egy kicsit ijesztő.
©

Az űrhivatal később részletes közleményben magyarázta meg a dolgot, hangsúlyozva, hogy a jelenségért ők maguk, illetve a kilőtt rakéták a felelősek. A szerkezeteket kizárólag tudományos céllal, köztük a légköri kölcsönhatások vizsgálata miatt indították útnak, hogy válaszokra leljenek egyes témákban.

Az ijedtséget a rakéták által kibocsátott speciális anyagkeverék, a trimetil-alumínium és bárium/stroncium okozta, amely lilás és kékes csíkokat hagyott az égen – mintha csak egy űrhajó szállt volna el. Erről azonban nincs szó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások