Videó: Lenyűgöző és félelmetes, hogyan dolgozik össze a Boston Dynamics 10 robotkutyája

Videó: Lenyűgöző és félelmetes, hogyan dolgozik össze a Boston Dynamics 10 robotkutyája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Újabb videóval jelentkezett a Boston Dynamics, hogy bizonyítsa, mennyire fejlett a SpotMini robotkutya.

A Boston Dynamics neve gyakorlatilag egyet jelent a fejlett robotokkal. A kezdteben a Google, majd a japán SoftBank tulajdonába került cég bő egy évvel ezelőtt, 2018 februárjában mutatta be, milyen összehangolt munkára képes az általuk fejlesztett robotkutya, a SpotMini két változata. Most viszont az is kiderült, nemcsak okosak, de erősek is a gépek.

A fejlesztők ezúttal 10 darab robotot kötöttek egymás után – pont úgy, ahogy a kutyaszán esetében a kutyákat szokás –, hogy aztán erejüket összeadva húzzák el a cég teherautóját. Az eredmény nemcsak azért bámulatos, mert fizikai értelemben véve képesek voltak a feladatra, hanem azért is, mert mert ehhez egy teljes mértékben összehangolt munkára volt szükség.

A Boston Dynamics egyébként nem véletlenül időzítette épp mostanra a felvétel bemutatását. A cég ugyanis bejelentette: a robot – amelyik egyébként már táncolni is tud – hamarosan egy sor feladat elvégzésére lesz majd képes. Hogy mennyibe kerül az eszköz, azt nem még nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy a hétköznapi felhasználók nem vásárolhatnak majd belőle. Szerencsére.

És azt a robotot látta már, ami már annyira fejlett, hogy tényleg képes elvenni az ember munkáját?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások