8000 forintért árulják az Energizer új telefonját, amit csak 5 naponta kell tölteni

8000 forintért árulják az Energizer új telefonját, amit csak 5 naponta kell tölteni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem okos, cserébe könnyű és strapabíró mobiltelefont dob piacra az Energizer márka.

Jó ideje már, hogy az emberek többsége okostelefont tesz a zsebébe, de vannak emberek, munkakörök és helyzetek, amikor bizony jól jön egy hagyományos mobil.

Ezek előnye például, hogy nem egy, esetleg két naponta kell töltőre tenni őket. Az Energizer Hardcase H10 modelljét például a gyártó ígérete szerint mérsékelt használat mellett elég 4-5 naponta is. Telefonálni pedig állítólag 7 órán át lehet vele folyamatosan. Ugyanis hiába csak egy – az okostelefonoknál törpének számító – 1000 mAh-es akkumulátor került a készülékbe, az aksit általában gyorsan szívó képernyő például a H10-nél csak 1,8 hüvelykes.

©

A mobilt elsősorban a fokozott kockázatot jelentő túrázáshoz és a napközben végzett fizikai munka mellé ajánlja a gyártó. Ott nem csak a kitartósága, hanem a strapabírása is jól jöhet: az IP54 minősítés azt jelenti, hogy a por és a fröccsenő víz sem megy a készülékházba. Igaz, hogy ennél komolyabb – nem csak fröccsenés, hanem merítés esetére is szóló – vízállóságot kapunk ma már egy középkategóriás androidos telefontól is. Ám az Energizer-újdonságnak van egy azokhoz képest óriási előnye: a márka mobiljait forgalmazó Avenir Telecom mindössze 25 eurós, azaz kb. 8000 forintos áron kínálja.

©

Az összegért cserébe zseblámpa és FM rádió funkció is jár, és az sem mellékes, hogy a készülék egyszerre 2 SIM-kártyát is képes üzemeltetni. Az már abszolút mellékes, hogy a kamerája mindössze VGA-felbontású. Így aztán a túrázás élményeit nem lehet túl jó minőségben megörökíteni vele. Igaz, ilyen áron legalább az sem lesz rossz élmény, ha elhagyjuk vagy nagyobbat koppan egy sziklán, mint amennyit kibír.

Ha máskor is tudni szeretne az érdekes új telefonokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások