Kigyulladt egy MacBook Pro, pillanatok alatt elfüstölt – videó

Kigyulladt egy MacBook Pro, pillanatok alatt elfüstölt – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A White Panda nevű DJ arról számolt be Redditen, hogy az ölében lévő MacBook Pro azonnal füstölni kezdett, amint bedugta azt a konnektorba.

Általában az okostelefonok kapcsán hallhatunk olyan híreket, hogy egy adott készülék valamiért kigyulladt/felrobbant a tulajdonosánál. Elég csak a Samsung Galaxy Note7-re gondolni, de történt már hasonló iPhone-nal is, amikor a leendő vásárló nagyon okosan megharapta a készülék akkumulátorát. Most ismét az Apple-nél akadt gond, ennél azonban valamivel nagyobb – szó szerint.

A White Panda néven tevékenykedő DJ a Redditen arról írt, hogy az általa használt MacBook Pro egyszer csak kigyulladt, majd fel is robbant – pedig állítása szerint nem volt túlterhelve a gép, azt "normál üzemmódban" használta.

Mint írja, a gép az ölében volt, és akkor kezdett el mindkét oldalán füstölni, amikor bedugta azt. A laptopot gyorsan letette a földre, ahol ezután durrant egyet, majd égni kezdett. A füstöt még a szén-monoxidot jelző készülék is érzékelte.

Hogy pontosan mi okozta a tüzet, nem tudni, és bár a DJ már elérte az Apple-t, a cég egyelőre nem lépett az ügyben. A szervizben annyit mondtak neki, hogy a készüléket 24 órán keresztül egy tűzbiztos széfben kell tárolniuk, mielőtt vizsgálni kezdenék. Nem sokkal később az ügyfélszolgálat jelezte, az Apple már foglalkozik a kérdéssel, és hamarosan válaszolni fognak neki.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások