Átrepült a La Manche csatornán a francia légdeszkás

Átrepült a La Manche csatornán a francia légdeszkás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Először a tengerbe esett, de most sikerült az akció.

Nem adta fel az álmát Franky Zapata francia feltaláló: bár július végén saját fejlesztésű légdeszkájával nem sikerült átkelnie a La Manche csatornán, most újra nekirugaszkodott, hogy a világon elsőként hajtsa végre a műveletet.

Zapata másodjára sikerrel vette az akadályokat.

Sangatte, 2019. augusztus 4, vasárnap (MTI/AFP/Reuters) - Sikerült másodszori próbálkozásra Franky Zapata francia feltalálónak átrepülnie a La Manche-csatornán saját készítésű hoverboardjával - jelentették hírügynökségek.
A 40 éves férfi csütörtök reggel szállt fel a francia Sangatte-ból robbanómotoros "légdeszkájával", az út felénél utánatöltötte az üzemanyagtartályát, és nagyjából húsz perccel az  indulás után - 36 kilométeres utat megtéve - biztonságosan landolt a La Manche-csatorna túloldalán, a Dover melletti Saint Margeret's Bay partján.
Zapata július 25-én is tett egy kísérletet erre, de akkor a tengerbe esett.

A férfi vasárnap reggel szállt fel a francia Sangatte-ból robbanómotoros "légdeszkájával", az út felénél utánatöltötte az üzemanyagtartályát, és nagyjából húsz perccel az indulás után - 36 kilométeres utat megtéve - biztonságosan landolt a La Manche csatorna túloldalán, a Dover melletti Saint Margeret's Bay partján.

©
©