A laposföld-hívő amerikai megint kilövi magát, hátha fentről rálát a világ szélére

A laposföld-hívő amerikai megint kilövi magát, hátha fentről rálát a világ szélére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A laposföld-hívő Mike Hughes legutóbb egy hulladékból összerakott rakétában indult útjára, igaz, 571 méter után visszazuhant. Az őrült feltaláló most ismét kilövi magát, hátha ezúttal magasabbra jut.

Az amerikai Mike Hughes az egyik leghangosabb laposföld-hívő. A 62 éves gépkocsivezető egy ideje házilag barkácsolt rakétákba fekteti idejét, ugyanis meggyőződése, hogy felrepülve, egy bizonyos szint fölött látni lehet a világ szélét – így pedig igazolni tudja elméletét, amely szerint a Föld igenis lapos.

Az őrült feltaláló nem mindegyik kísérlete volt sikeres: az egyik kilövéskor a rakéta indításához használt tréler már a háza előtt lerobbant. Egy másik alkalommal, tavaly márciusban azonban összejött a start, sőt: a Mojave-sivatagból indulva végül 571 és fél méter magasra jutott, de aztán (ejtőernyőzve) visszahullott.

Hughes most augusztusban újabb kilövésre készült: vasárnap szeretett volna a korábbinál is magasabbra jutni gőzmeghajtású "űrhajójával", ám a Space.com szerint a rajtot hétfőre halasztották. A hajó elviekben jól működik, vagyis a csúszásnak más okai lehetnek. A cél egyébként grandiózus: 1500 méterre vágyik.

A kaliforniai Hughes korábban azt tervezte, hogy több kilométeres magasságot elérve fotókat készít majd a Föld felszínéről, mert bár hiszi, hogy a bolygónak frizbi alakja van, ezt csakis az űrből tudhatja meg biztosan. A feltaláló mindezt egy ballon segítségével oldaná meg, amely kellő magasságig viszi, hogy onnan kilőhesse magát, még messzebbre jutva ezzel. A férfi állítólag remek egészségnek örvend, és pontosan tisztában van vele, hogy kísérletezgetése akár az életébe is kerülhet. Legutóbb kisebb sérülésekkel úszta meg a kalandot.

Hughes mellett mások is vannak, akik megnéznék a világ szélét: egy csapat azt tervezi, hogy jövőre expedíciót indít a világ peremére. Ők úgy vélik, hogy a földkorong felett egy bura található, mint a népszerű hógömbökön, így odaérve biztosan nem fognak leesni. Egy másik vad magyarázat szerint a Föld egy fánkra hasonlít, a fény pedig követi a fánk görbületét, ezért nem láthatjuk a széleit.

[Van még valami, amit a laposföld-hívők elhisznek, mi meg csak ülünk és röhögünk]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.