Mennyire erős mobil a Huawei Mate 30 Pro? Letesztelték, íme az eredmény

Mennyire erős mobil a Huawei Mate 30 Pro? Letesztelték, íme az eredmény

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A jelek szerint a 4G-s Huawei Mate 30 Próba szánt Kirin 990-es processzor csak egy hajszálnyival maradt le a legerősebb androidos processzor, illetve az Apple A13 Bionic chipje mögött.

Egy nappal az után, hogy a Huawei bemutatta az idei évre szánt csúcsmobilját, a Huawei Mate 30 Prót, már fel is került a netre az első benchmark-teszt eredménye, ami megmutatja, mennyire teljesít jól az okosmobil. És persze azt is, teljesítmény szempontjából hová kerül a mobilok ranglistájában.

A GSMArena beszámolója szerint a tesztelt készülék a LIO-AL00 kódnéven ismert telefon volt, ami a Mate 30 Pro 4G-s változatát jelenti. Ez azért fontos, mert bár az 5G-s változatba is Kirin 990 processzor került, egy árnyalatnyi különbség azért van a két chip között – a 4G-s verzió egy hajszálnyival gyengébbnek tűnik.

©

Az AnTuTu 8-as verziójával elvégzett teszten a készülék 457 357 pontot kapott, ami valahol a Snapdragon 855 és a Snapdragon 855+ között helyezkedik el. Ezzel együtt a Mate 30 Pro a Black Shark 2 Pro és az Asus ROG Phone II után a harmadik legerősebb telefon lett (az első kettőben a Snapdragon 855+ ül), míg a OnePlus 7 Pro (Snapdragon 855-tel) a negyedik helyre szorult.

©

A fenti pontszámot érdemes összevetni az új iPhone-ok eredményével is.

©

Ezek alapján a 4G-s Mate 30 Próban dolgozó Kirin 990-es processzor lényegében már majdnem utolérte a Qualcomm csúcsprocesszorát, az iPhone-ok közül pedig csak az iPhone 11 Pro Max előzi meg a kínai mobilt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások