Megpakolta RAM-mal és tárhellyel: erős televízióval jön ki a Xiaomi

Megpakolta RAM-mal és tárhellyel: erős televízióval jön ki a Xiaomi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nemcsak okostelefonokat, hanem egy televíziót is bemutat keddi rendezvényén a Xiaomi. Ez lesz a cég első olyan tévéje, amelyik támogatja a 8K dekódolást.

Lesz mivel villognia kedden a Xiaominak: a megújult felhasználói felület (MIUI 11) és a két új okostelefon (Mi MIX Alpha és Mi 9 Pro 5G) mellett egy televízió is debütál, a Mi TV Pro 8K. A készülék három oldalán (felül, jobbra és balra) gyakorlatilag nem lesz keret, csupán alul lesz egy káva. Ez lesz a Xiaomi első olyan televíziója, amelyre a 8K felirat is felkerülhet.

A gyártó hivatalosan is megerősítette a készülék specifikációit, és ami a tárhelyet illeti, azzal lekörözte a konkurenseket. A belső tárhely ugyanis 32 GB (mind a OnePlus TV-nek, mind a Motorola TV-nek „csak” 16 GB a natív tárhelye). A RAM 2 GB – ez is tekintélyes, lévén jó pár okos TV-be csak 1 GB RAM kerül.

©

A televíziót a 12 nm-es, 64 bites Amlogic T972 chip hajtja – ez jelenleg a legerősebb az Amlogic T sorozatában. Négy A53 magot és egy Mali-T830 GPU-t tartalmaz. 63 százalékos teljesítménynövekedést és 55 százalékos energia-megtakarítást vár tőle a Xiaomi. A készülék három méretben (43”, 55”, 65”) jelenik majd meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.