Így használhat egyszerűen dőlt és kövér betűket a WhatsAppban

Így használhat egyszerűen dőlt és kövér betűket a WhatsAppban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyan a WhatsApp lehetővé teszi, hogy a szavakat dőlt vagy félkövér betűkkel formázzuk, sőt az áthúzást is használhatjuk, azonban ez az app eszközével kissé macerás. Mutatunk egy egyszerűbb megoldást.

Ha a WhatsAppban dőlt vagy félkövér betűkkel szeretnénk kiemelni egy szót, akkor, a szóra ráállva le kell nyomnunk az ujjunkat, és meg kell várni, amíg megjelenik a kijelölés ablak, és csak ezután választhatunk az említett formázások közül, illetve még elérhetjük az áthúzást is. Mindez azonban meglehetősen lassú, nem is beszélve arról, hogy néha nehéz kijelölni egy szót, ha az csak néhány betűből áll.

©

Van viszont egy másik, jóval egyszerűbb módszer, amellyel hasonló eredményre jutunk. Ehhez az operációs rendszer beépített billentyűzetét kell használnunk, ugyanazt, amit a WhatsApp szöveg bevitelére is igénybe veszünk. Amikor tudjuk, hogy formáznák egy-egy szót, csak speciális karaktereket kell eléjük és közvetlenül mögéjük tenni.

Ha azt szeretnénk, hogy egy vagy több szó félkövéren jelenjen meg, akkor a billentyűzetről a csillag karaktert kell a szöveg elé és mögé tenni.

©

A dőlt szöveg esetében az alsó elválasztó jelet kell a szó/szöveg elé és mögé tenni, míg áthúzáshoz úgy jutunk, ha a hullámvonalat (tilde) használjuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló tippekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.