Elkészült az embert láthatatlanná tévő anyag

Elkészült az embert láthatatlanná tévő anyag

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Hyperstealth olyan pajzsot fejlesztett ki, amely képes láthatatlanná tenni viselőjét. A különleges eszköz erőforrás nélkül működik, és bármilyen szituációban használható.

Az álcázástechnikával foglalkozó Hyperstealth 2010 óta tökéletesíti láthatatlanná tévő pajzsát, amely nemrég újabb szintet ért el: ha valaki mögé bújik, távolról szinte lehetetlen észrevenni: a fényt ugyan átereszti a pajzs, de a mögötte lévőket már erősen torzítja.

A tudományos-ismeretterjesztő IFL Science szerint a pajzs valamelyest a színeket is “elnyeli”: hiába visel valaki például piros pólót, az anyag semlegesíti a rikító színt, és olyan hatást kelt, legalábbis távolról, mintha semmi nem lenne a másik oldalon.

A Quantum Stealth másik érdekessége, hogy papírvékonyságú, így mozgatni sem nehéz, ezáltal bárhova magával viheti a használója. Nem csatlakozik semmilyen erőforráshoz, amelynek működtetnie kellene, és töltést sem igényel.

Az IFL Science úgy összegez, a pajzs annyira azért nem hatékony, hogy a teljes testet láthatatlanná tegye, de ügyesen használva remekül álcáz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások