Így használhatja a Google fordítóját böngésző nélkül

Így használhatja a Google fordítóját böngésző nélkül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folyamatosan fejlesztik,és vitathatatlanul egyre jobb a Google fordítója. Desktop változatban is elérhető azok számára, akik nem akarnak böngészőt használni.

Közvetlenül a Windows asztalon használhatjuk a Google fordítóját,  a Google Translate Desktop programnak köszönhetően (internetkapcsolatra azért szükség van). A szoftver innen tölthető le, és a szokásos módon kell telepíteni (nem kell megijedni attól, ha közli, hogy a magyar nyelvet nem találja, ez nem vonatkozik arra a nyelvre, amire a szöveget fordítja). A Google Translate Desktop használata kedvező lehet azoknak, akik ismerik és szeretik a böngészős fordítót, ugyanis a felülete teljesen olyan, mint az említetté.

©

A használata sem különbözik sokban. A bal oldali ablakba kell bemásolni a lefordítandó szöveget (a program automatikusan detektálja a nyelvet), majd a jobb oldali ablakban ki lehet választani a célnyelvet. A bemásolt szöveg, akárcsak az eredeti Google Fordítónál, itt sem lehet több 5000 karakternél.

A lefordított szöveget a Windows vágólapjára lehet másolni, onnan pedig bárhova beszúrható. Mint a másik Google-fordítónál, itt is meghallgatható az eredeti és a lefordított szöveg is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.