Óriási akkumulátorral és 108 megapixeles kamerával itt a Xiaomi eddigi legütősebb mobilja

Óriási akkumulátorral és 108 megapixeles kamerával itt a Xiaomi eddigi legütősebb mobilja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyar idő szerint kedden délelőtt hivatalosan is bemutatta a Xiaomi a korábban már többször beharangozott csúcsmobilját, a Mi CC9 Prót.

Az elmúlt egy hétben több információ is napvilágot látott arról, milyen lesz a Xiaomi Mi CC9 Pro. Szivárogtatásnak már csak azért sem neveznénk a dolgot, mert az adatokat maga a kínai gyártó közölte, például azt, hogy milyen kamera lesz a készülékben, vagy milyen akkumulátor táplálja majd a mobilt.

Ennek jegyében túlságosan sok meglepetéssel nem szolgált a bemutató. A CC9 Pro tényleg az egyik legnagyobb felbontású kamerát kapta meg, amit jelenleg meg lehet vásárolni, ez 108 megapixelt jelent. (Ehhez képest a Fujifilm 102 megapixeles GFX 100-as fényképezőgépe a kisebb felbontást egy 15-ször nagyobb szenzorral éri el.)

©

A CC9 Prónak a fő kamerája mellett további négy optikája is van:

Az 5 megapixeles egység támogatja a hibrid zoom használatát is, ez 10-50x-es közelítést eredményezhet. Mindezekhez még egy előlapi kamera is társul, ez 32 megapixeles lett.

A felvételek jó minőségéről egy négytengelyes optikai képstabilizátor gondoskodik, a Xiaomi ShootSteady nevű technológiája így a fejlesztők szerint nagyon sima 4K-s felvételek készítését teszi lehetővé.

©

A CC9 Pro kijelzője a korábban közreadott információknak megfelelően 6,47 colos FHD+ felbontású AMOLED-panel. A mobil akkumulátora egy 5260 mAh-s, igen combosnak nevezhető darab. A lelket a Snapdragon 730G jelenti a készülékben, amely 6 és 8 GB RAM-mal, valamint 128 és 256 GB tárhellyel érkezik a felhasználókhoz.

A 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel ellátott változat ára 400 dollár (kb. 119 ezer forint, nettóban), 440 dollárért (kb. 130 ezer forint) viszont már 8 GB RAM-ot pakolnak bele.

A CC9 Pro Premium Edition 500 dollárba (kb. 147 ezer forint) kerül, ehhez 8 GB RAM és 256 GB tárhely tartozik.

Ha kíváncsi a Xiaomi újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.