A WhatsApp tényleg három pipával jelöli azokat az üzeneteket, amelyeket a kormány ellenőrzött?

A WhatsApp tényleg három pipával jelöli azokat az üzeneteket, amelyeket a kormány ellenőrzött?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Urbanlegends blog szerzője által összeállított hoaxkvízből megtudhatja, mivel vezették meg az elmúlt hetekben. Vigyázzon, nem minden hihetetlen hír kamu, ahogy persze nem is minden hihető állítás igaz.

Nemhogy lehet puskázni, hanem szinte kötelező – a kamuhíres kvíz eredménye gérdekesebb lesz, ha nem csak tippelget, hanem rákeres egy-egy témára, és elolvassa az arról szóló híreket. Így ugyanis a teszt nem azt mutatja meg, melyik kamuhír leleplezéséről hallott már, és melyikről nem, hanem azt, hogy milyen forrásokat talál egy témáról, mennyire kritikusan kezeli azokat, és mennyire képes a hiteles információk kiszűrésére.

A NASA tényleg elismerte, hogy nem az emberi tevékenységek okozzák a klímaváltozást? Einstein tényleg azt tanácsolta egy anyának, hogy gyereke intelligenciája növelésére olvasson neki sok-sok tündérmesét? A WhatsApp tényleg három pipával jelöli azokat az üzeneteket, amelyeket a kormány ellenőrzött? A kvíz kitöltésébe ide kattintva vághat bele. Pár perc az egész folyamat, melynek végén százalékos eredményt kap, illetve minden témánál megtalálja a helyes válaszokat.

Ha tudni szeretné, melyik oldalak verik át rendszeresen híreikkel, fussa át a listánkat: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit.

Ha ez érdekes volt, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.