Androidos? Kész az új Opera böngésző, kellemesebb lesz vele este netezni

Androidos? Kész az új Opera böngésző, kellemesebb lesz vele este netezni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Még egy frissítéssel rukkoltak elő az Opera böngésző fejlesztői, ezúttal az androidos felhasználókra gondolva. Az Opera 55 akkor is sötét módban jeleníti meg este a felkeresett weboldalt, ha ahhoz nem is készült ilyen dizájn.

Úgy tűnik, nem csak a Mozilla fejlesztői gondolták úgy, hogy az év végéhez közeledve még készítenek egy frissítést a böngészőjükhöz. Hasonló menetrend szerint dolgoznak az Opera kódolói is, ám ők nem az asztali számítógépes, hanem az androidos változathoz készítettek egy újdonságot – egy olyat, ami kifejezetten hasznos lehet a felhasználók számára.

Mivel az már jó ideje köztudott, hogy az okostelefonok – valamint a laptopok, táblagépek és egyéb hasonló eszközök – kijelzője által kibocsátott kék fény hatással lehet az ember alvásciklusára, az Opera fejlesztői most átdolgozták a mobilos böngészőjük éjszakai üzemmódját.

[Olyan fényrendszert alkottak a tudósok, amitől jobban alszunk, de éberebbek is leszünk]

Az androidos böngésző 55-ös verziószámú változata már nemcsak tompítja a kijelzőből érkező fény mennyiségét, hanem konkrétan sötétté változtatja a weboldalakat is – akkor is, ha a weboldal készítői nem csináltak ilyen dizájnt az oldalhoz. A böngésző a weblap betöltésekor egy saját CSS-kódot szúr be a forráskódba, így a fehér hátterű lapok feketévé (sötétté) válnak.

Persze nem ez lesz az egyetlen opció, amit választhatnak a felhasználók. Az Operát átállíthatják úgy, hogy a kijelző fényét vörös irányba tolják el, ütemezhetik a sötét mód megjelenését, de "halványíthatnak" a kijelzőn megjelenő virtuális billentyűzeten is.

©

Az Opera 55-öt a fejlesztők csütörtökön tették közzé, így érdemes megnézni, elérhető-e már a friss verzió.

Ha kíváncsi az Opera újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.