A nagy visszatérés: itt a Nokia tévé

A nagy visszatérés: itt a Nokia tévé

Utolsó frissítés:

Balogh Csaba Szerző:

Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Huszonhárom év kihagyás után ismét lesznek a piacon Nokia márkájú tévékészülékek.

Sokan emlékezhetnek még az ITT Nokia márkájú készülékekre, melyek a rendszerváltás környékén nem csak sok otthonba költöztek be, de még az iskolák falai között is igen népszerűek voltak: elég csak az "áj-ti-ti nokia, eszednek a tokja" hangzású, alsó tagozatos rigmusra gondolni. Ennek eredetijét Geszti Péter énekelte meg az ITT Nokia rádiósmagnójának tévéreklámjában.

Az International Telephone and Telegraph (ITT) és a Nokia összefogásából megannyi tévékészülék is született, mígnem a Nokia 1996-ban kiszállt a televíziós piacról. Úgy tűnik, nem végleg. A márkát felélesztő finn HMD Global eddig főleg a mobilpiacon próbált méltó lenni régi nagy híréhez – mint nemrég megmutattuk, eddig nem átütő sikerrel –, de nem hagyják annyiban a tévéket sem.

©

A finnek ezúttal az indiai Flipkart vállalattal fogtak össze. (A Flipkart november elején kiadott közleménye tévesen állítja, hogy a Nokia először kerül a tévés piacra.) Az elektronikai cikkek kereskedőjeként munkálkodó céggel közösen forgalmaznak majd okostévéket, "kivételesen jó" készülékeket ígérve, először az indiai piacon.

©

Az indiai Gadgets 360 írja, hogy a 55 hüvelykes LED-képernyőt és 4K felbontást kínáló, JBL hangrendszerrel szerelt Nokia  TV nevű első készülék kedden kerül majd a helyi boltok polcaira.

A Nokia márka televíziós piaci további terjesztéséről egyelőre nincs hír.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.