Videó: Ráküldtek egy szoftvert a Last Christmas videoklipjére, az eredmény megdöbbentő lett

Videó: Ráküldtek egy szoftvert a Last Christmas videoklipjére, az eredmény megdöbbentő lett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Wham! 35 évvel ezelőtt debütált a Last Christmas című dallal, ennek apropóján most a Sony Music Entertainment újította fel a videoklipjét.

Lehet szeretni és lehet nem szeretni, ettől még tény marad a tény: a Wham! a Last Christmas című dallal olyan klasszikust teremtett, ami nélkül ma már el sem lehetne képzelni a karácsonyt. A sláger épp 35 évvel ezelőtt, 1984 decemberében jelent meg, az évforduló alkalmából pedig egy igazi meglepetéssel készült a Sony Music Entertainment.

A lemezkiadó cég fogta a Wham! régi videoklipjét, majd szoftveres segítséggel 4K-s videót faragott belőle, és a végeredményt feltöltötte a YouTube-ra. Az eredmény annyira meggyőző, hogy nagyon nehéz elhinni, nem az eredeti szereplőkre megszólalásig hasonlító statisztákkal forgatták újra a klipet.

Akár a kültéri, akár a beltéri jeleneteket nézzük, a szoftveres átalakítás hihetetlenül látványos lett. Ehhez elég csak az alábbi két képet megnézni: az elsőn az eredeti, 35mm-es filmre vett változat látható, a másodikon a feljavított változat.

©
©

De aki még mindig nem hiszi el, az alább össze is hasonlíthatja a kettőt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.