A Samsung csinált egy robotot, amellyel szerintük könnyebb lesz az életünk

A Samsung csinált egy robotot, amellyel szerintük könnyebb lesz az életünk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azért szeretik sokan a Las Vegas-i CES-t, mert futurusztikus eszközöket is megmutatnak a közönségnek. Az egyik ilyet a Samsung hozta el, a neve: Ballie.

Egy jópofa, gurulni képes robottal tette izgalmasabbá saját bemutatóját a Las Vegas-i CES-en a Samsung. A Ballie nevű kis szerkezet számos feladatra alkalmas: házőrző, tud fotózni, remek edzőpartner és ha kell, a takarítást is felügyeli. Ez nem azt jelenti, hogy nézi, ahogy szekrényt törlünk, hanem képes utasítani a robotporszívót, ha úgy látja, túl nagy a piszok.

A Ballie méretei miatt szinte bármelyik háznál jól jöhet, ugyanis nem nagyobb egy kisebb labdánál. A Samsung egy remek reklámfilmmel mutatta be újdonsága képességeit, de a kütyüt a CES-re is magával vitte, vagyis létező termékről van szó. A szerkezet ugyanakkor még csak prototípus, megvásárolható verzió (egyelőre) nem létezik belőle.

A Ballie a gyártó szerint nem egyszerűen egy robot, hanem a jövő háztartásainak fontos kiegészítője, aki az okosotthonhoz csatlakozó műszereket is képes vezérelni. Emellett odafigyel a házi kedvencekre, figyeli az életünket és ha olyan információhoz jut, amelyről úgy gondolja, fontos lehet tulajdonosának, máris tájékoztatást ad.

A robotot többen már most a Star Wars-filmek jól ismert BB-8 nevű szerkezetéhez hasonlítják, ugyanis az is gurulva közlekedik, akárcsak a Ballie.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2020 újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.