Itt egy újabb cég, amelyik a tiszta levegőért kér pénzt, és nem is keveset

Itt egy újabb cég, amelyik a tiszta levegőért kér pénzt, és nem is keveset

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ao Air is egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek a légszennyezettségből próbálnak pénzt csinálni.

Lassan vége a Las Vegas-i elektronikai shownak, ahol idén is megfordult néhány szokatlan előadó. Az Ao Air nevű amerikai startup a rossz levegő problémáját igyekszik pénzre fordítani, ugyanis egy különleges arcmaszkot készítettek, amellyel tiszta oxigénhez juthat viselője.

©

A valamivel több mint 100 ezer forintos Atmos Faceware a gyártója szerint jobb védelmet nyújt a szálló por ellen, mint a hagyományos arcmaszkok. Valamivel könnyebb is hordani, ugyanis nem szorul annyira az arcra, és akkor is jól működik, ha szakállasok veszik fel. A maszk átlátszó borítást kapott, a viselője száját pedig egyáltalán nem takarja.

A légszennyezettség komoly probléma, hiszen a légúti megbetegedések mellett sokkal komolyabb gondokat is okozhat, emellett növeli a stroke és egyes ráktípusok kockázatát. A problémában rejlő pénzügyi potenciált természetesen nem csak az Ao Air ismerte fel: legutóbb Indiából érkeztek hírek, ahol egy oxigénbár nyitotta meg kapuit, és ahol már pár percnyi friss levegőért is fizetni kell.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2020 újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.