Szülőbarát szűrők érkeznek a Chrome-bővítményekhez

Szülőbarát szűrők érkeznek a Chrome-bővítményekhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan új szűrők érkeznek a Chrome-ba, amelyek megakadályozzák, hogy a gyerekfiókot használók felnőtteknek szóló kiterjesztéseket és témákat telepítsenek.

A Google arra készül, hogy blokkolja azokat a Chrome-bővítményeket és témákat a gyermekek számára, amelyek felnőtteknek készültek. Ha a kiterjesztés vagy a téma mellett a „mature” (érett) jelölés szerepel a Chrome internetes áruházában, akkor a gyermekfelhasználók (a gyerekfiókkal rendelkezők) nem tudják ezeket telepíteni (még szülői engedéllyel sem), és hasonló lesz a helyzet a hallgatói fiókoknál is.

A Google az „érett” tartalmak alatt bizonyos szexuális jellegű bővítményeket ért, viszont nem a pornográfiát, ilyen jellegű tartalmak ugyanis eleve nem kerülhetnek be a Chrome-áruházba. Viszont a csókolózó és egymást átölelő emberek képei nem lesznek érett besorolásúak, mint ahogyan az olyan randevú-alkalmazások sem, amelyek nem a szexuális kapcsolatokra összpontosítanak. (Amelyek arról szólnak, azok be sem kerülhetnek.)

Egyelőre nem tudni, mikor lépnek életbe a fenti változások, a források szerint még hetekig, esetleg egy hónapig is eltarthat, mire elérkezik ez a funkció a stabil verzióhoz.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome-béli változásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.