Közvetlenül az agyba sugározná a zenét Elon Musk új találmánya

Közvetlenül az agyba sugározná a zenét Elon Musk új találmánya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elon Musk szokásához híven Twitteren osztott meg néhány információt arról, miként is kell elképzelni a Neuralink nevű cége által fejlesztett agy-számítógép interfész működését.

Elon Musk cégire úgy általában véve is érdemes odafigyelni, a Neuralinkre azonban talán még az átlagosnál is picivel jobban. A vállalat feladata ugyanis, hogy olyan interfészt hozzon létre, amelynek segítségével össze lehet kapcsolni az agyat a számítógéppel. Részeredményeket már tavaly láthattunk: olyan szenzort hoztak létre, ami feltalálói szerint forradalmi változást hozhat a Parkinson-kór és az epilepszia kezelésében. Ahhoz, hogy a fejlesztés mire lehet még képes, Elon Musk legutóbbi Twitter-bejegyzése adhat támpontot.

[Elon Musk szerint öt-tíz év múlva úgy tanulhatunk majd nyelveket, hogy letöltjük őket – az agyunkba]

Austin Howard, az amerikai Észak-Karolinai Egyetem tudósa arról kérdezte Muskot, hogy szerinte az agy-számítógép interfészen keresztül lehetséges lesz-e, hogy fülhallgató és hangszóró nélkül hallgassanak az emberek zenét. Vagyis más szavakkal: lehetséges-e, hogy közvetlenül az agyba streameljünk zenét? Elon Musk tömör választ adott: "Igen".

Musk egy másik felvetésre is válaszolt. Amikor azt kérdezték tőle, a fejlesztés képes lehet-e stimulálni az agyat úgy, hogy a szervezet szerotonint (a testhőmérséklet, hangulat, hányinger, szexualitás, alvás és az étvágy szabályozásában szerepet játszó neurotranszmitter) vagy a méh összehúzódásáért felelős oxitocin nevű hormont termeljen, a válasza szintén igenlő volt.

És ha már Twitter: Elon Musk a jelek szerint mérnököket is szívesen toboroz a Neuralinkhez, erről szintén egy bejegyzést tett közzé.

A Neuralink augusztus 28-án tart majd egy eseményt, de egyelőre nem tudni, hogy miről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások