100 ezer felhasználó adatai szivároghattak ki a Razertől

100 ezer felhasználó adatai szivároghattak ki a Razertől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bob Diachenko kiberbiztonsági szakértő szerint egy rosszul beállított szerver miatt rengeteg Razer-ügyfél adatai kerülhetett illetéktelen kezekbe.

Nem árt óvatosnak lennie annak, aki mostanában a Razertől vásárolt valamit. Bob Diachenko kiberbiztonsági szakértő szerint ugyanis a cég rosszul állította be az egyik Elasticsearch szerverét, ami azt eredményezte, hogy az azon tárolt érzékeny ügyféladatok nyilvánosan is elérhetőek voltak.

Az ArsTechnika beszámolója szerint az információk augusztus 18-a óta voltak elérhetők, és akár 100 ezer vásárlót is érinthetnek. A rossz szerverbeállítás miatt olyan adatok váltak nyilvánossá, mint a teljes név, az e-mail-cím, telefonszám és a szállítási cím is. A Razer szerint jelszavak és a bankkártyákhoz tartozó adatok nem kerültek nyilvánosságra.

Diachenko szerint három hétbe telt, mire a vállalat orvosolta a problémát, ez idő alatt pedig többször is megpróbálta felvenni velük a kapcsolatot. Végül szeptember 9-én sikerült kívülről elérhetetlenné tenni az adatokat. Ettől függetlenül érdemes a szokásosnál is körültekintőbben eljárni, ha egy e-mailt kap valaki a Razertől, könnyen lehet ugyanis, hogy hackerek akarnak adathalász módszerekkel még több információt kihúzni az érintettekből.

A cég elnézést kért minden ügyfelétől, és megköszönte a kiberbiztonsági szakember munkáját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások