A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára

A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan kritizálták a Samsung első összehajtható telefonját, hogy a két kijelzőfél közötti nagy görbület miatt könnyen juthatnak porszemek a zsanérba. A dél-koreai gyártó már elő is rukkolt a megnyugtató megoldással.

A Samsung Display új összehajtható, harmadik generációs OLED panelje világelső, mármint abban, hogy kategóriájában a legkisebb görbülettel rendelkezik. Ez pedig azt jelenti, hogy a kijelző most már teljesen behajlik a ránc mellett, így kevesebb üres helyet (vagy inkább hézagot) hagy a képernyő két fele között, amikor a készüléket becsukják. Erre azért van szükség, mert nagyobb rés esetén rengeteg por kerülhet az eszköz belsejébe, nemcsak a csuklómechanizmust, hanem a műanyagból készült kijelzőt is károsítva.

A gyártó 1.4R összehajtható OLED kijelzőnek nevezi, amelyhez Ultra Thin Glass (UTG) technológiát használ. A Bureau Veritas nevű globális ellenőrző és tanúsító cég 200 ezer kijelzőpanel hajtásra tanúsította, ellenőrizve a panel anyagszilárdságát és tartósságát. Ráadásul a panel – a Samsung szerint – az iparágban a legkevesebb, 6,5 százalékos kékfény-kibocsátást kínálja, ami kényelmes nézési élményt tesz lehetővé.

©

„A hajtogatási feszültség minimalizálása érdekében optimalizáltunk egy sor technológiát a kijelző anyagához, a panel kialakításához és a modul összeállításához, hogy a többrétegű szerkezet párnaként működjön, amikor a panelt összehajtják” ­– mondja a Samsung Display. A vállalat hozzáteszi, hogy az olyan befelé hajtogatható panel, mint az 1.4R OLED-kijelző, magasabb szintű tervezési szakértelmet igényel, mint egy olyan kifelé hajtogatható panel fejlesztése, mint amilyen a Huawei Mate Xs-ben található.

Egyébként ez a kijelzőpanel már eljutott a Samsung nemrégiben bejelentett Galaxy Z Fold2 telefonjába, ami a világon első eszközként tartalmazza a gyártó harmadik generációs hajlékony OLED paneljét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások