9 nap egy feltöltéssel: itt a Xiaomi új okosórája, a Mi Watch Lite

9 nap egy feltöltéssel: itt a Xiaomi új okosórája, a Mi Watch Lite

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénztárcabarát okosórát mutatott be a Xiaomi.

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be a Xiaomi a Mi Watch nevű okosóráját, ami első, de még második ránézésre is ismerős lehet azoknak, akik tudják, hogyan néz ki egy Apple Watch. A kínai vállalat most egy újabb modellel rukkolt elő, ami a tavalyi olcsóbb változatának tekinthető.

A Mi Watch Lite – ami a Kínában már piacra dobott Redmi Watch alapjaira épül – egy 1,4 colos, 320x320 pixel felbontású kijelzőt kapott. A készülék képes a külső fényviszonyoknak megfelelően beállítani a képernyő fényerejét, ami nemcsak a szemünknek, de az üzemidőnek is jót tehet.

©

Ez utóbbira elviekben nem lehet panasz. A 230 mAh akkumulátor – a Mi Watch-ban 570 mAh pakk volt – a Xiaomi szerint akár 9 napig is képes energiával ellátni a készüléket, az újratöltés pedig 2 óra leforgása alatt megvan.

©

A Mi Watch Lite képes számolni a viselője lépéseit, valamint 11 különböző edzésmódot támogat. Ezek között ott van többek között

is. Az egészségügyi funkcióknál maradva: az óra képes monitorozni az alvásunkat, a pulzust, valamint segít irányítani a viselője légzését is, amire nagy szükség lehet egy stresszes helyzetben, vagy ha valaki például pánikrohamokkal küzd.

Az órával fogadhatjuk a bejövő hívásokat, elolvashatjuk az SMS-eket és megjeleníti a különböző értesítéseket, de irányíthatjuk vele a zenelejátszást, meg tudja keresni a mobilunkat, valamint a várható időjárásról is tájékoztat bennünket. A készülék támogatja a GPS, valamint az orosz navigációs rendszer, a Glonass használatát is.

©

A Xiaomi egyelőre nem árulta el, mennyibe fog kerülni az okosóra, és azt sem, mikortól lehet majd megvenni. (A Redmi Watch 299 jüanba kerül, ez nagyjából 13 ezer forintnak felel meg.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.